Yeni Nesil Sorular Nasıl Yapılır?

Yeni Nesil Sorular Nasıl Yapılır?

YENİ NESİL SORULAR NASIL YAPILIR?

Yeni nesil soruların zorluğu, vakit alışı moral bozsa da umutsuzluğa yer yok. Elbette bir hal çaresi bulunur.

Teorik bilgi gerektirmeyen çarelerimize bakalım…

Öncelikle ön yargımızı bir köşeye bırakalım, orada unutmak üzere. Sonrasında sürekli soruların zorluğundan bahsedip içimizi karartmaktan vazgeçelim. Son olarak soruların uzun oluşu ve vakit alışını dert edinip asıl vaktimizi bunları düşünerek harcamayalım.

Hazırsak sonrasına bakalım…

  •  Temel Matematik konularıyla ilgili eksiklerinizi giderin:

Matematik dersi çoğu öğrencinin kâbusu olsa gerek. Oysa yapılması gereken tek şey “anlama”. Tüm dikkatimizi vererek, stresten uzak bir ruh haliyle okuyarak çözemeyeceğimiz sorun, matematik sorusu, yok. Uzun matematik soruları her ne kadar gözümüzü korkutsa da aslında çok basitmiş denilecek türden olma ihtimalleri çok yüksek.

Temel matematik bilgisi ve bu bilginin pratikleşmesi matematiğin ileri seviyelerine sağlam bir temel oluşturur. Farklı yayınevleri, bolca matematik sorusu ile temeli sağlam bir matematik serüveni iyi bir eğitim dahilinde mümkündür. Maydanooz Online Kolej, bu konuda iyi bir adres…



  •       Kelime Bilginizi artırın:

İyi bir kelime bilgisine sahip olmak tam anlamıyla bir hazine. Kitap okumak, dergi okumak, makale okumak kısacası okudukça okumak… Faydalarını sadece paragraf sorusu çözerken değil de gündelik hayat akışında da görmek mümkün.

Uzun uzun paragraf soruları, karmaşık dilbilgisi soruları teorik bilginin yanında iyi bir kelime hazinesi ile pek kolay hallolacaktır. Okuduğunu anlamak… Daha ne olsun, hangi soru baş ağrıtabilir ki…



  •       Akıl Oyunları ile ilgilenin:

Akıl ve zeka oyunları ile beynimizin çalışma düzenini harekete geçirebilir, farklı bakış açıları elde edebiliriz. Pratik soru çözebilme yeteneği, yanlış ve doğru olanı hızlı fark edebilme imkânı sağlar. İyi bir çalışma sistemini, akıl oyunları ile destekledikçe gelsin bakalım zor sorular şöyle….

  •   Basit Yayınlardan Soru Çözmeye başlayın:

Zoru görmeden önce kolay olanı halletmek fazlasıyla pratiklik katacaktır. Tabi bir de iyi bir ruh hali. Basitten zora doğru giden bir çizgide adım adım zirveye yürümek sağlam bir düzen sağlayacaktır. Yapabileceğimize olan inancımız devam ettikçe basit olanı da zor olanı da hallederiz…



Sonuç olarak; sınavlar, konular ve sorular her döneme uygun olacak şekilde değişmekte. Bu değişime ayak uydurmak zor görünse de aslında mümkün. İyi bir eğitim kanalı aracılığıyla belirlenen hedefe ulaşmak fazlasıyla kolay.