LGS'yi Kazandıracak 7 Altın Kural

LGS'yi Kazandıracak 7 Altın Kural

1.HEDEF BELİRLE

Ne yapmak istiyorum? İstediğim şey yapabileceğim bir şey mi ? Bu amacı başarabilir miyim? Uzun yıllar boyunca yapacağın mesleğe giden yolda hedefler koymak işini her zaman kolaylaştırır. Peki bu hedefleri nasıl koyabilirim? Kendini tanı! Hobilerin ilgi alanların neler ? Bunları bir gözden geçir. İleride neler yapmak istiyorsun ,neler yapacağına inanıyorsun ? Peki bu istediğin iş seni mutlu eder mi uzun süre yapabilir misin ?Bunları kontrol ettikten sonra istediğin mesleği seçebilirsin

Karar ver! Mesleğini seçtin fakat senin potansiyeline uygun mudur? İyi bir hedef açık , net ve anlaşılır olmalıdır. Örneğin; doktor olmak isteyen bir öğrenci vardır fakat sayısal ve fen dersleri iyi değildir.Bu yüzden fen lisesi gibi liseleri seçmek potansiyeli açısından mantıklı olmaz☺ Sorumluluk al! Hedeflerimiz belirledik, kararlarımız verdik, sıra şimdi sorumluluk alma da…Oturduğumuz yerden bir şeylerin olmasını bekleyemeyiz değil mi? Gitmek istediğin liseye göre uygun gerçekçi bir çalışma planı yaparak ve bunlara düzenli şekilde uyarak başarıya kademe kademe ulaşabilirsin

2.DERSİ İYİ DİNLE ,NOT AL

Derslerde senin anlayabileceğin şekilde küçük notlar alabilir ,bunları kodlayarak aklında tutabilirsin Anlamakta zorlandığın konular hakkında bilgi posterleri veya kartları yapıp her gün görebileceğin yerlere yerleştirebilirsin.


3.HER KONUDAN DÜZENLİ SORU ÇÖZ

Her işte olduğu gibi düzenli çalışmanın net sayılarındaki artışı için de çok önemli. Eğer başarılı olmak istiyorsan her gün hedef olarak koyduğun soru sayısını çözmeye çalış. Başarıya açılan kapının anahtarı istikrardır unutma

4.YANLIŞ YAPTIĞIN SORULARIN ÜSTÜNE GİT

Yanlış yaptığımız sorular aslında bizim nerede eksik olduğumuzu gösterir. Hangi konularda eksiğimiz olduğunu bu soruların üzerine giderek analiz edebiliriz. Ayrıca online soru çözme uygulamalarından yararlanabiliriz.

5.DÜZENLİ DERS ÇALIŞMA PROGRAMI YAP

Ciddi anlamda bir bilgi(konu) eksiğin olduğunu düşünüyorsan önceliğin mutlaka konu anlatımı olmalıdır. Sadece günde 100 soru çözme hedefi koydun diye konu eksiğin varken tutup da soru çözmek gerçekçi bir tutum olamaz .Konu eksiğinin az olduğunu düşünüyorsan o halde bol bol soru çözümü yapmalısın. Ders çalışma programını hazırlarken çeşitli tekniklerden yararlanabilirsin( Pomodoro , Da Vinci Metodu vs.) Ders çalışma süresi için 40-45 dakikayı geçmemelisin (Beynimiz bir şeyleri öğrenirken konsantre olma süresi). Molaları ,kendine zaman ayırmayı ve düzenli bir uykuyu unutma.

6.HER GÜN PARAGRAF ÇÖZ

Düzenli olarak paragraf çözmek soruları daha hızlı çözmene ve cevabı kolay bulmanı sağlar. Her zaman soru kökünden başlamalısın .Soruyu daha kolay kavramanı sağlar Soruyu okurken önemli yerleri çizebilir veya not alabilirsin. Uzun sorulardan korkma genelde daha kolay olurlar. Şıkları dikkatli oku ve senden istenilene göre cevapla.

7.TELEFONU ELİNDEN BIRAK 



Aynı anda hem sosyal medya hem ders çalışmak öğrenmeye zarar verebilir. Beynimizin birden fazla şeye odaklanması o konuyu anlamamızda kopukluk yaratabilir. Fakat bu dönemde bırakmak mümkün değil online dersler online sorular bizi zorlayabilir. Bunun için cihazımın belirli uygulamalarına sınır koyabilir, mümkün olduğu kadar kitaplardan çalışabilirsin.