LGS'ye Nasıl Hazırlanmalı?

LGS'ye Nasıl Hazırlanmalı?


LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ortaöğretime geçiş sisteminin en önemli adımıdır. İlköğretim okullarının 8.sınıf öğrencilerinin ortaöğretim okullarına girmeleri için geçerli olan bir sınavdır.  LGS’ye öğrencilerin girmesi zorunlu değil iken bazı okullar puan sistemi ile öğrenci almaktadır.

LGS, bir sonraki adım için belirleyici bir etkendir. Bu nedenle sınava olabildiğince sağlıklı hazırlanmak gerekir. Daha çok üst düzey ortaöğretim okullarına hitap ettiği için sınav sorularının seçiciliği, zorluğu ve içeriği bu yönde değişmiştir.

 

LGS Nasıl Çalışılır?

Sınav sisteminin sürekli değişmesi, sınav konularının farklılaşması o dönemki sınav öğrencilerini doğrudan etkilemektedir. Bu durumu; geçmiş dönem sınav sorularına bakarak avantaja çevirmek mümkündür. Fakat geçmiş dönem sorularında beklenilen başarı elde edilmeyebilir. Yanlış, doğrudan fazla olabilir. Ama unutmamak gerekir ki, her zaman doğruyu bulabiliriz bu bize verilir ama yanlışı eleyerek doğruyu bulmak zihindeki kalıcılığı arttır.

Sınav stresinin yerini inanç ve güven duygularına bırakın. İnandığınız, çabaladığınız her şey karşılığını elbette verecektir.  Hedefinizi belirleyin, yola koyulun.


Düzenli ders çalışın.

Bir düzeni oturtmak ilk başta zor olsa da sonrasında gittikçe kolaylaşacak ve işte o zaman karşılığını verecektir. Her gün aynı seviyede olmasa da mutlaka gün aksatmadan ders çalışmak gerekir. Bir alışkanlık stiline dönerek, yaşam biçimi halini alacaktır. Çalışma düzeninize uygun gördüğünüz, çalışmanıza faydalı olacak teknik ve yöntemleri ekleyebilirsiniz.

Günlük tekrarlar yapın.

Her gün çalışmak gerektiğini belirtmiştik. Her gün yapılması gereken en faydalı aktivitelerden biri; o gün işlenen konu, çözülen sorulardaki doğru- yanlış oranı tekrar edilmelidir. Gün içerisindeki bilgi akışı gözden geçirilmelidir. Zorlanılan konular bu şekilde bir tekrarın ardından basitleşmeye başlayacaktır.


 

Öğrenmeye odaklanın.

LGS için ya da hayatınızdaki herhangi bir sınava dair öğrendiğiniz her bilgiyi sadece sınav için biliyor olmaktansa öğrenmek için bilin. Anlayarak, mantığını çözerek çalışmak daha faydalıdır. Ezber sonrasında oturacaktır.  İşiniz böyle daha kolay olacaktır.

 

Soru sormayı tercih edin.

Mantığını oturtamadığınız, zorlandığınız her konu için mutlaka bir bilene danışın. Sizi iyi yönlendireceğini düşündüğünüz eğitim kurumları ve eğitmenler ile iletişime geçin.

 

 

 

Kitap okuyun.

Kitap okumanın yol göstericiliğini hayatımızın her döneminde hissederiz. LGS döneminde de yol göstericimiz neden kitap olmasın? Stres kontrolü için, farklı bakış açılarına ulaşmak için kitap okumak gerekir.