Hedeflerinizi Küçültün, Netleriniz Artsın

Hedeflerinizi Küçültün, Netleriniz Artsın

Hedeflerinizi Küçültün, Netleriniz Artsın .pdf


Sınav hazırlık süreci uzun ince bir yoldur.

Henry Ford’un dediği gibi; “Hiçbir şey zor değildir, yeter ki küçük parçalara bölebilelim.” felsefesi, hedeflerinize ulaşabilmek için uygulamanız gereken yöntemin ta kendisi.

Küçük ama emin adımlarla ilerlemek, sizi  ulaşmak istediğiniz hedefe en hızlı şekilde yaklaştırır.


Aynen yürümek gibi, Önce sağ ayağınızı atarsınız, sonra sol ayak, derken varmak istediğiniz yere geldiğinizi görürsünüz.

LGS’ye hazırlıkta da gördüğünüz her konu, çözdüğünüz her soru sizi hedefinize yaklaştırdığını fark edersiniz. Önceleri bu adımlar size küçük gelebilir ama siz yılmayıp devam ettikçe hedefinize ulaştığınızı göreceksiniz.

Başarılı öğrenciler, belirli zaman aralıklarıyla gelişimlerini ölçerler. Bulundukları yeri, ulaşmak istedikleriyle karşılaştırıp, ne yapmaları gerektiğine karar verip hızlarını belirlerler. Eğer ölçemiyorsanız, kontrol de edemezsiniz. Eğer yanlış şeyleri kovalarsanız, karşınıza çıkan olası fırsatları da kaçırırsınız.

Haftalık ya da aylık gelişimlerinizi bir tablo halinde sıralamak ve attığınız adımların sizi ne kadar ilerlettiğini görebilme önemlidir.

Bunun için size harika bir teknikten bahsedeceğim. Time Line Net Artırma tablosu

Bu tablo yardımıyla hedefinizi küçük adımlara bölün, nereden nereye geldiğinizi fark edin ve Netlerinizi artırın.

60 net yapıyorsanız, hedefiniz 80 net ise ben bunu başaramam hissine kapılmayın. Aradaki 20 neti kalan aylara bölün. Şu an itibariyle sınava 4 ay var. Yani sizin her ay tüm derslerin toplamından 5 net yapmanız yeterli olacaktır. 20 nete göre 5 net beyin için daha gerçekleştirilebilir geleceğinden sizi harekete geçirir inancınızı tazeler.

Büyük başarıya giden yolda “küçük başarılar, size ivme kazandırır, motive eder. 


Videoyu mutlaka izleyin. 



https://youtu.be/IlbKCGWdqN8